Неділя, 16.06.2019, 20:49
Вітаю Вас Гість
RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Харчування

НОРМАТИВНО-ПРАВОВА БАЗА ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ В ОСВІТНЬОМУ ЗАКЛАДІ

 

ПЕРЕЛІК

НОРМАТИВНИХ ДОКУМЕНТІВ, ЩО РЕГЛАМЕНТУЮТЬ

ОРГАНІЗАЦІЮ ХАРЧУВАННЯ В ОСВІТНІХ ЗАКЛАДАХ

  • Закони України:

«Про охорону дитинства» (п.18, абзац 5, ст.5; ст.8)

"Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім”ям»

"Про освіту" (ст. 25)

"Про загальну середню освіту" (п.2, ст.22)

"Про дитяче харчування" (із змінами)

  • Постанови Кабінету Міністрів України:

«Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх        навчальних закладах» від 19 червня 2002 р. № 856 (із змінами)

«Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» від 22 листопада 2004 р. № 1591 (із змінами);

Розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.11.2012 №865-р «Про затвердження плану заходів щодо забезпечення дітей високоякісними продуктами харчування вітчизняного виробництва»

  • Спільні накази Міністерств:

"Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах " (МОЗ України та МОН України, від 01 червня 2005 р. №242/329, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 15 червня 2005 р. за № 661/10941)

Наказ Міністерства економіки України «Про затвердження Методичних рекомендації з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» від 01.08. 2006 р. № 265 (із змінами)

 

 

  • Санітарні правила і норми:   

Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організацій навчально-виховного процесу ДСанПІН 5.5.2.008-01. Розділ 10. Організація харчування.

Лист Міністерства освіти і науки України від 18.12.2008 р. №1/9-795 «Про вжиття заходів щодо запобігання харчових отруєнь»;

Лист Міністерства освіти і науки України від 19.05.2008 №1/9-323 «Щодо аналізу норм харчування та вжиття заходів на їх покращення».

Харчування учнів освітніх закладів

Згідно з пунктом 95 Положення про загальноосвітній навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 р.  № 778, керівник навчального закладу має контролювати організацію харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах.



Обов’язки осіб, відповідальних за харчування учнів
На початку навчального року керівник загальноосвітнього навчального закладу видає наказ про організацію харчування учнів і призначає особу, відповідальну за проведення цієї роботи. Як правило, такою особою є заступник директора з виховної роботи. До обов’язків відповідального за харчування учнів входять такі:
• координація роботи медичного персоналу стосовно харчування учнів;
• відпрацювання графіка харчування учнів;
• визначення кількості учнів, які потребують гарячого харчування;
• участь у бракеражі готової продукції (за відсутності медпрацівника);
• контроль за додержанням учнями правил особистої гігієни і вживанням рекомендованих страв та ін.;
• вчасне повідомлення особи, відповідальної за харчування, про наявну кількість учнів, що харчуються.



Харчування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей з малозабезпечених сімей


Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» від 19.06. 2002 р. № 856  діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти з малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» від 01.06. 2000 р. № 1768 (із змінами), забезпечуються за місцем навчання безоплатними обідами за нормами, визначеними додатком 7 до Постанови № 1591.
Для оформлення безкоштовного харчування учнів пільгових категорій батьки або особи, які їх замінюють,  подають відповідальному за харчування у навчальному закладі копію посвідчення або довідку, що підтверджує соціальний статус дитини.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Безоплатне харчування учнів у навчальних закладах з денною формою перебування здійснюється тільки в робочі дні. У разі відсутності учнів під час навчання компенсація за харчування не проводиться (п. 6 Наказу № 242).



Харчування учнів 1-4 класів
Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України «Про забезпечення харчуванням учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів» від 7 лютого 2005 р. № 1/ 9-49, № 31.03140.02-8/1814; рішенням XХYІ позачергової сесії VІІ скликання Богодухівської районної ради від 22.12.2017 № 580 - YІІ «Про встановлення вартості харчування учнів закладів загальної середньої освіти, вихованців дошкільних підрозділів НВК "ЗНЗ – ДНЗ" Богодухівського району на 2018 рік», рішення XХХ позачергової сесії VII скликання Богодухівської районної ради від 26.04.2018 № 670 - YІІ «Про внесення змін до рішення районної ради від 22 грудня 2017 року № 580- VІІ «Про встановлення вартості харчування учнів закладів загальної середньої освіти, вихованців дошкільних підрозділів НВК "ЗНЗ – ДНЗ" Богодухівського району на 2018 рік»», на  виконання 
Рішення районної ради №808 - VII від 21.12.2018 року «Про встановлення вартості харчування учнів закладів загальної середньої освіти, вихованців дошкільних підрозділів НВК "ЗНЗ - ДНЗ" Богодухівського району на 2019 рік» бюджетом передбачаються кошти на забезпечення безплатного одноразового харчування учнів 1-4 класів.

       

 

Вхід на сайт
Корисні посилання

Block title
Block content
Block title
Block content

Copyright MyCorp © 2019
Створити безкоштовний сайт на uCoz